Burgers zoeken naar vermiste Boskoper

BOSKOOP - Op het Halve Raak in Boskoop zijn burgers een zoekactie gestart naar de 59-jarige Boskoper Nico Streng. Hij wordt sinds vrijdagmiddag vermist. Sinds zondagmiddag 15:00 uur wordt er gezocht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twaalf speurhonden en een boot. Ook wordt er gezocht vanuit de lucht: een inwoner van Waddinxveen is op eigen initiatief gaan zoeken vanuit de lucht met zijn paramotor.
Een paramotor lijkt nog het meeste op een parachute met een motor. De zoekactie wordt niet georganiseerd door de politie, maar er zijn wel agenten bij aanwezig. 'Het is enorm fijn dat deze mensen er zijn om ons te helpen, want wij hebben ook niet zomaar even een dozijn honden paraat', zegt een woordvoerder van de politie. Nico is
in de buurt van de Gouwe.
Dat is ook de reden dat daar nu gezocht wordt. Hij droeg een blauw hemd, een zwarte korte broek en liep mogelijk op klompen. Het is niet bekend tot laat de zoekactie zondag doorgaat. 'Het is momenteel lang licht, dus er kan ook lang worden doorgegaan met zoeken', zegt de politie.