Geliefde rector Dalton Den Haag met pensioen: 'Mooiste tijd van mijn leven'

DEN HAAG - Na 42 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, is het genoeg geweest. Hans Luyendijk gaat met pensioen. De laatste tien jaar heeft hij als rector op het Dalton in Den Haag doorgebracht, met heel veel plezier. 'Dat is echt de mooiste tijd van mijn professionele leven geweest', vertelt hij.

Luyendijk loopt door de gangen van de school en wenst de leerlingen succes met hun proefwerkweek. Het is de laatste keer dat hij dit doet. Als het schooljaar erop zit, gaat hij genieten van het leven. Ondanks dat hij ernaar uit kijkt, gaat hij het leven als rector stiekem wel een beetje missen.

De rector was geliefd op het Dalton. Een rondvraag bij wat leerlingen levert alleen maar goede woorden op. ‘Hij is niet alleen een goede rector, maar hij zorgt ook voor de musicals op school. Dat regelt hij allemaal zelf', zegt een leerling lovend over hem.Een begrip

De musicals van de rector zijn inmiddels een begrip geworden. Luyendijk blijft dan ook tijdens zijn pensioen in contact met een aantal van zijn oud-dramaleerlingen. 'Rector zijn is leuk, maar musicals maken is het allerleukste wat er is', zegt Luyendijk.

Vrijdag neemt Luyendijk officieel afscheid van het onderwijs. Niet klein, maar met een groot feest op school.

Dit artikel is tot stand gekomen na een tip via Facebook Live. Heb jij ook een onderwerp waar Omroep West volgens jou aandacht aan moet besteden? Praat elke vrijdagochtend om 08.45 uur mee tijdens de redactievergadering live op Facebook. Meer info op www.omroepwest.nl/facebooklive.

LEES OOK: Scholiere uit Naaldwijk mag advies geven aan minister Bussemaker
Deel dit artikel:

Reageren