Nieuws

Mogelijk fietsenstalling in leegstaande winkelpanden New Babylon

Archieffoto
Archieffoto © ANP
DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat in gesprek met de eigenaar van New Babylon om te kijken of leegstaande winkels in het pand gebruikt kunnen worden als tijdelijke fietsenstalling. Dat blijkt uit een brief aan de gemeenteraad. De Haagse afdeling van D66 had hierom gevraagd.
'Of dit (gesprek, red.) leidt tot een resultaat is afhankelijk van beschikbare mogelijkheden, kosten en medewerking van New Babylon', geeft het college van burgemeester en wethouders
op de vragen van D66.
Die fractie wilde iets doen aan de spaarzame parkeermogelijkheden voor fietsen in de buurt van New Babylon. De gemeente bouwt momenteel al een een grote fietsenstalling op het Koningin Julianaplein.

'Grote gevolgen ondernemers'

'Een kleine boodschap, lunch of bezoek aan de sportschool wordt daardoor minder toegankelijk', meldde D66 eerder op haar website. 'Dit lijkt grote gevolgen te hebben voor de ondernemers in New Babylon. Diverse media melden dat het pand met veel leegstand kampt door het faillissement van een aantal zaken.'
De fractie vroeg daarop het college in gesprek te gaan met New Babylon. 'Het probleem van de leegstand buigen we met de tijdelijk fietsenstalling om tot iets positiefs', reageerde D66-fractievoorzitter Robert van Asten.