Floortje Dessing heeft tijdelijk museum

LEIDEN - Floortje Dessing heeft de komende maand een eigen museum op station Leiden. De tv-presentatrice opent woensdagavond het Museum van Floortje, waar objecten uit Oceanië zijn te zien. Dessing koos de geëxposeerde voorwerpen uit het geheime depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen, de verzamelnaam van Museum Volkenkunde, het Tropenmuseum, en het Afrika Museum.
Het minimuseum bevindt zich tot en met 23 juli in een wachtruimte op perron 8/9b. Dessing reist zoals bekend veel voor haar programma's, zoals voor Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Oceanië en het eilandleven in de Stille Zuidzee maakten de meeste indruk op haar. Aangezien de zee een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van de mensen in deze regio, heeft de presentatrice objecten uitgezocht die hiermee zijn verbonden. Zo is er praktisch vis- en kookgerei te vinden, maar ook sieraden.

Het Nationaal Museum van Wereldculturen heeft ruim 375.000 objecten in de collectie. Het grootste deel ligt opgeslagen in het depot. Het Museum van Floortje is bedoeld om meer te kunnen laten zien aan het publiek.Na Floortje Dessing volgen de musea van zanger Kenny B, straatvoetballer en rapper Soufiane Touzani, presentator Filemon Wesselink en kok Yvette van Boven op de stations van Arnhem, Utrecht, Zwolle en Amsterdam.

LEES OOK: TV-presentatrice Floortje Dessing komt superlatieven te kort na ‘leg jump’ van boot Team Brunel
Meer over dit onderwerp:
FLOORTJE DESSING
Deel dit artikel: