Zuid-Holland stopt 35 miljoen in potje voor duurzame innovaties

DEN HAAG - Bedrijven die zich bezighouden met energie-innovaties kunnen een flinke subsidie krijgen van de provincie. Zuid-Holland heeft 35 miljoen beschikbaar gesteld voor een innovatiefonds voor energietransitie (ENERGIIQ). Het is voor energie-innovaties die leiden tot CO2-reductie in de provincie.
ENERGIIQ richt zich op ondernemers die bezig zijn met nieuwe technologieën die bijdragen aan de verduurzaming van energie. Deze bedrijven kunnen bij de provincie een subsidie aanvragen van 250.000 euro tot enkele miljoenen.  Het doel van het fonds is de versnelling van de energietransitie.

'Met de €35 miljoen die wij beschikbaar stellen voor ENERGIIQ kunnen we de komende jaren heel veel bedrijven helpen om van hun energie-innovaties een succes te maken', aldus Han Weber, gedeputeerde Energie voor de Provincie Zuid-Holland. 'Met dit fonds kan de provincie haar sterke positie op het gebied van zowel energietransitie als innovatie verder uitbouwen.'

Start  in september

ENERGIIQ start op 1 september 2017. Vanaf die datum kunnen bedrijven zich melden bij het fondsteam als zij extra geld nodig hebben voor hun duurzame projecten.

LEES OOK: VVD-Statenlid mag aanblijven na omstreden klimaat-uitspraken
Meer over dit onderwerp:
DUURZAAM PROVINCIE ZUID-HOLLAND ENERGIE
Deel dit artikel: