Robin Haase zorgt voor gigantische verrassing in Duitsland

DEN HAAG - Robin Haase heeft woensdag een ijzersterke prestatie geleverd door in het toernooi van Halle in de tweede ronde Dominic Thiem te verslaan. De Haagse tennisser won op het Duitse gras van de nummer acht van de wereld, met bij vlagen indrukwekkend spel. Hij was Thiem de baas in twee sets; 6-3 7-6 (7) en benutte in de tiebreak bij 8-7 meteen zijn eerste matchpoint.
Bij 4-3 in eigen voordeel plaatste Haase in de eerste set de doorslaggevende break. In de tweede set leek de Nederlander bij 5-5 opnieuw toe te slaan door op de opslag van de tegenstander uit te lopen naar 6-5. Maar Thiem herstelde zich en dwong een tiebreak af door de servicegame van Haase naar zich toe te trekken.

In de tiebreak stond de Oostenrijker vervolgens meerdere keren op voordeel. Hij kreeg maar liefst drie setpoints, maar met soms spectaculair spel kwam Haase steeds weer terug. Bij 8-7 kreeg hij vervolgens zijn eerste matchpoint. Die benutte hij, dankzij een dubbele fout van Thiem.

Als tweede geplaatst

Thiem was in Halle als tweede geplaatst. Haase pakte dinsdag in Halle zijn eerste zege van het grasseizoen door de Spaanse routinier David Ferrer te verslaan. In de volgende ronde moet hij het opnemen tegen de Fransman Richard Gasquet. Roger Federer is als eerste geplaatst in Halle.

De reactie van Haase na de wedstrijd:

Meer over dit onderwerp:
ROBIN HAASE TENNIS DEN HAAG
Deel dit artikel: