Instellingen

Alles wat je wilt weten over Parkpop en Night at the Park

© Richard Mulder
DEN HAAG - Den Haag staat dit weekend in het teken van Parkpop. Zaterdag is er Night at the Park. Zondag is het hoogtepunt met Parkpop; het grootste gratis openluchtfestival van Europa in het Zuiderpark.
Kan je zelf niet bij Parkpop zijn?

No worries, je kan het volgen bij Omroep West. Online is er een liveblog met een blik achter de schermen, foto’s, filmpjes, interviews en updates. Op 89.3 Radio West doen we live verslag. Zondag zendt TV West vanaf 18.00 uur een aantal live optredens van Parkpop uit. Deze worden afgewisseld met concerten van Night at the Park.

Onder de foto lees je meer over de timetables en hoe je bij het Zuiderpark komt.
© Richard Mulder

Wat is er te zien tijdens Parkpop?
JUPILER PODIUM
13.00u - 13.50u De Règâhs
14.25u - 15.15u Causes
15.55u - 16.50u Joanne Shaw Taylor
17.30u - 18.25u Los Pacaminos ft. Paul Young
19.05u - 19.50u Broederliefde
20.30u - 21.35u La Pegatina
PARKPOP PODIUM
13.30u - 14.25u DOOL
15.00u - 16.00u Friends of the Family
16.35u - 17.35u Toots & The Maytals
18.10u - 19.10u Alison Moyet
19.45u - 20.50u The Baseballs
Kijk hier voor het programma op de overige podia.

Hoe kom je in het Zuiderpark?

Met de auto (Slecht idee)
De parkeermogelijkheden rondom het Zuiderpark zijn zeer beperkt. Het advies is om met het openbaar vervoer of op de fiets te komen. Reis je met de auto, maak dan gebruik van één van de vele P+R-locaties in Den Haag. Daarna kun je verder reizen naar het Zuiderpark met het openbaar vervoer. Kijk hier voor een overzicht van de P+R-locaties in Den Haag.
Met de fiets (Slim)
In het Zuiderpark is het heel makkelijk om je fiets, brommer of scooter te stallen. Dat kan in de twee betaalde en bewaakte fietsenstallingen in de Vreeswijkstraat en aan het Veluweplein (hier is ook een motorstalling). De stalling is open van 13.00 uur tot 23.00 uur.
Met het openbaar vervoer (Ook slim)
Night at the Park is prima te bereiken met het openbaar vervoer. De NS zet tijdens Night at the Park extra lange treinen in richting Den Haag Centraal Station en Den Haag Hollands Spoor. Vanaf de stations kun je verder reizen met de HTM naar het Zuiderpark met tram 9 richting Vrederust, tram 16 richting Wateringen of bus 26 richting Zuiderpark

Parkpop Downtown

Vrijdag wordt als opwarmer voor het eerst Parkpop Downtown gehouden. Dit festival is op en rond de Grote Markt en in het Paard van Troje. Headline van dit voorprogramma' van Parkpop is de Noord-Ierse rockband Therapy. Voor de Grote Zaal van het Paard, waar de band optreedt, wordt een entreeprijs gevraagd van 10 euro. Alle andere concerten zijn gratis.
Zaterdag kan je in het Zuiderpark naar Night At The Park met onder anderen Level 42, UB40 en Paul Young. Kaarten
En om helemaal in de stemming te komen, hier nog een paar mooie foto's van de afgelopen jaren van fotograaf Richard Mulder.  
© Richard Mulder

© Richard Mulder

Parkpop 2014- Foto - Richard Mulder
Parkpop 2014- Foto - Richard Mulder

© Richard Mulder

© Richard Mulder