Instellingen

Festivalweekend in de regio: dit zijn de 5 leukste feestjes

Kom je ook naar Leiden Culinair op de Leidse Lakenfeesten?
Kom je ook naar Leiden Culinair op de Leidse Lakenfeesten? © Emile van Aelst
Defilé in de Haagse binnenstad op Veteranendag.
Defilé in de Haagse binnenstad op Veteranendag. © Jacob Lundqvist
Parkpop met je gezin, leuk toch?!
Parkpop met je gezin, leuk toch?! © Peter Heuves
REGIO - Heb jij al plannen voor dit weekend? Het festivalseizoen is begonnen en dat zie je. Er is overal iets te beleven dit weekend. Hieronder de leukste festivalstips!
  1. Parkpop, 25 juni, Den Haag - Het grootste gratis popfestival van Europa strijkt weer neer in het Zuiderpark. Pop, rock, soul, funk.. er is van alles te beleven. Dit jaar kun je van tevoren al in Parkpop-sferen komen. Het centrum van Den Haag wordt vrijdagavond al platgespeeld in onder meer Parkroad Café en Paard. Oordoppen mee en dansen maar!

  1. Leidense Lakenfeesten, 22-25 juni - Heb je zin in een combinatie van feest, kermis en culinair? Op de Leidse Lakenfeesten kom je helemaal aan je trekken. Ook livemuziek en een bierfestival behoren tot de mogelijkheden. Toe aan wat spanning? Bezoek dan een drakenbootrace. Kortom: er is heel veel te doen voor jong en oud. Ga je mee?

  1. Veteranendag, 24 juni, Den Haag - Of je nou zelf een stoere veteraan als opa hebt of niet, een belevenis is Veteranendag altijd. De vliegshow bijvoorbeeld, met allerlei verschillende vliegtuigen die over het Malieveld razen. Of de klimmuur waarop je zelf je geschiktheid voor defensie kunt testen. Veteranen defileren door de hele binnenstad, dus er is overal iets te zien.

  1. Night at the Park, 24 juni, Den Haag - Kun je niet wachten tot je mag dansen in het Zuiderpark, en ben je gek op muziek uit de jaren ’80? Dan is Night at the Park het perfecte festival voor jou. Voor het eerst telt dit feestje twee podia en kun je naast het hoofdpodium genieten van tributebands als Nod Stewart en Rhapsody Queen.

  1. Camerettenfestival, 23 juni, Delft - Benieuwd of er nog wat te lachen valt? Op het Camerettenfestival in Delft kan dat in ieder geval wel! Uniek detail: Cameretten is voor het eerst sinds 1987 weer op deze locatie. Lachen gieren brullen met Victor Luis van Es en Spijkers met Koppen-cabaretière Kiki Schippers. De avond wordt gepresenteerd door cabaretier en columnist Jasper van Kuijk.