Schaatsbaan Zoetermeer direct dicht vanwege financiële problemen

© archief
ZOETERMEER - SilverDome in Zoetermeer heeft donderdag per direct de Oval schaatsbaan gesloten. Dat heeft de stichting Ice, Sports & Events per brief laten weten aan de sportverenigingen. De ijsbaan moet dicht vanwege financiële problemen.
Volgens de stichting komen er te weinig mensen en worden de onderhoudskosten van de schaatsbaan steeds hoger, citeert het AD uit de brief. Eugene de la Croix, directeur van De Uithof in Den Haag, is niet verbaasd: 'Het is algemeen bekend dat de schaatssport te kampen heeft met teruglopende bezoekersaantallen'.  
Volgens De la Croix is het lastig een ijsbaan staande te houden naast het grote Thialf. 'Ook in Leiden koos men ervoor om liever een sporthal te bouwen dan een ijsbaan. De initiatieven in Rotterdam zijn ook niet van de grond gekomen.'

Gemeente wil schaatsbaan behouden

De gemeente Zoetermeer onderzoekt wat er nodig is om de baan te behouden voor de sportverenigingen en schaatsliefhebbers. Maar de gemeente denkt dat de stichting Ice, Sports & Events het niet meer kan opbrengen.
'Het is voor de gemeente onacceptabel dat deze voorziening voor Zoetermeerse sporters zou verdwijnen. Het belang van sportverenigingen en recreanten staat bij ons voorop', zegt wethouder Margreet van Driel.
Stichting Ice, Sports & Events was niet bereikbaar voor commentaar.