Overvallers slijterij Den Haag haarscherp vastgelegd op bewakingsbeeld

DEN HAAG - Bij een overval op een slijterij in het centrum van Den Haag wordt een medewerker flink mishandeld. Vier mannen vertrekken uiteindelijk met een kleine buit. Hoewel ze de camera in de winkel hebben vernield, zijn er toch duidelijke beelden van de verdachten.

Geschreven door
Team West
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 27 juni. Meer zaken zijn hier te vinden.

Update: Dinsdagavond hebben drie verdachten zich bij de politie gemeld. De man in de gele bovenkleding wordt nog gezocht.

De overval vindt plaats op vrijdag 9 juni rond 17.30 uur bij slijterij Sital aan de Gedempte Burgwal in Den Haag. De medewerker zit televisie te kijken op het moment dat er vier mannen binnenkomen. Eén van hen komt meteen op hem af, geeft hem een vuistslag in zijn gezicht en eist geld.

Ook een tweede man geeft het slachtoffer rake klappen, zodat hij begint te bloeden. De derde en vierde man bemoeien zich niet met de mishandeling. Het slachtoffer zegt dat hij geen geld heeft, maar dat pikken de mannen niet. Ze nemen hem mee naar een kantoortje en daar vinden ze wat kleingeld. Voor ze vertrekken, vernielen ze de kabel van de camera.

Verwondingen

Het slachtoffer blijft achter met flinke verwondingen. Hij heeft meerdere kneuzingen in zijn gezicht, een blauw oog, een tand door zijn lip en een zere rug. Hij staat na de overval met een angstig gevoel in de winkel. De overval spookt nog altijd door zijn hoofd.

Ondanks de vernielde camera zijn er beelden van de verdachten. Die zijn gemaakt door een camera van een naastgelegen winkel. De vier lopen op hun gemak weg richting de Paviljoensgracht. Ze zijn duidelijk in beeld en de politie hoopt dat u ze herkent.

Weet u wie het zijn of heeft u meer informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem
Deel dit artikel: