Instellingen

'Onderhoud begraafplaatsen door mensen met taakstraf'

Jongeren voeren een taakstraf uit bij Halt.
Jongeren voeren een taakstraf uit bij Halt. © ANP
WESTLAND - Als het aan de LPF Westland ligt worden veroordeelden met een taakstraf ingezet om te schoffelen op begraafplaatsen. De partij is benaderd door de reclassering voor verschillende projecten, waaronder het onderhoud van begraafplaatsen, meldt mediapartner WOS. Met name op begraafplaats Beukenhage in 's-Gravenzande is dat onderhoud nodig. Het onkruid staat daar erg hoog, stelt de partij vast.
De partij vroeg dinsdagavond om actie vanuit de gemeente. Wethouder Bram Meijer liet weten dat het weghalen van het onkruid dat op de graven groeit een plicht is van de nabestaanden. 'Als ze dit niet doen, worden ze aangeschreven,' meldde de wethouder.
Meijer is van plan het onderhoudsteam aan te spreken op het matig geleverde werk. De wethouder zal het aanbod van de reclassering ter overweging meenemen. 'Dit zal ik meenemen in de organisatie.'

Vogelpoep

Ook op de algemene begraafplaats in Naaldwijk tiert het onkruid welig. Verder zorgen reigers met hun poep voor besmeurde grafzerken. Een eerdere poging om op die plek de vogels met stokken te verjagen mocht niet baten.