Instellingen

Documentaire met Harrie Jekkers brengt geschiedenis O, O, Den Haag in beeld

De skyline van Den Haag.
De skyline van Den Haag. © ANP
DEN HAAG - De documentaire 'Ach, wat leg ik toch te dromen' moet een inkijkje geven in een van de bekendste stadsnummers van Nederland. O, O, Den Haag, de hit van Harrie Jekkers, is namelijk meer dan een lekkere meezinger.
'O, O, Den Haag, mooie stad achter de duinen'. Het meest bekende Haagse stadslied galmt met regelmaat door de straten van de stad en is iedere Hagenaar en Hagenees bekend. Filmmakers Bart Grimbergen en Roel Wijngaards-De Meij gingen samen met Harrie Jekkers op zoek naar de geschiedenis van de hit.
In 1981 schreef Harrie Jekkers het nummer voor de dertigste verjaardag van zijn vriend, de geboren en getogen, Hagenees Cees Grimbergen. Het stadslied was meteen een hit maar Harrie wilde het nummer na de verjaardag niet meer zingen. Harry Klorkestein zong het nummer vervolgens in.

Geschiedenis

In de documentaire neemt cabaretier en zanger Harrie Jekkers de kijker mee naar de plekken waarover hij zingt en is hij buitengewoon openhartig over zijn jeugd. In de documentaire wordt ook duidelijk wat het lied nu nog voor betekenis heeft voor Den Haag. 'Ach wat leg ik toch te dromen' zal op 2 juli te zien zijn op TV West, vanaf 13.00 uur met elk uur een herhaling.