Dierenasiel ’t Julialaantje weer open na grondige renovatie

RIJSWIJK - Na meer dan een half jaar verbouwen is het eindelijk zover! Het Rijswijkse dierenasiel 't Julialaantje gaat dit weekend weer open. Het gebouw is volledig gerenoveerd en voldoet weer aan alle eisen om zwerfdieren op te kunnen vangen.
In oktober vorig jaar werd het startsein gegeven voor de renovatie. Al sinds 2005 werden er plannen gemaakt om het verouderde asiel op te knappen, maar de economische crisis gooide roet in het eten.

Het gebouw verkeerde in zeer slechte staat en ging de laatste jaren steeds meer achteruit. Er was uiteindelijk 1,3 miljoen euro nodig om het pand op te knappen.

Crowdfunding en donaties

Een groot deel werd via fondsen en een hele zuinige penningmeester bij elkaar gebracht. Maar die laatste 3,5 ton werd onder meer via crowdfunding en donaties bij elkaar gesprokkeld. Als dat niet was gelukt, had het asiel haar deuren moeten sluiten.

Nu de renovatie erop zit, kunnen de medewerkers niet wachten weer aan de slag te gaan. Ze zijn het Dierentehuis Zoetermeer 'heel erg dankbaar' voor het tijdelijk opvangen van een aantal zwerfdieren. 'Maar we zijn ook zo blij dat we zelf weer voor ‘onze’ honden en katten kunnen zorgen!' Zo staat te lezen op de website van 't Julialaantje.

Hoogseizoen

De opening van het dierenasiel komt volgens de medewerkers precies op het juiste moment. 'Het hoogseizoen staat voor de deur en dus wordt er helaas veel drukte verwacht.' Binnenkort zal er ook nog een feestelijke opening van he dierensiel plaatsvinden.

Omroep West nam begin mei een kijkje in het dierenasiel, waar bouwvakkers toen nog volop bezig waren met de renovatie.


Deel dit artikel: