Kademuur Dunne Bierkade Den Haag vervangen

Dunne Bierkade Den Haag
Dunne Bierkade Den Haag, Avenue Culinaire
DEN HAAG - De kademuur aan de Dunne Bierkade in Den Haag is vervangen. De oude houten fundering moest nodig aangepakt worden, omdat deze werd aangetast door een bacterie.
Uit een inspectie van duikers bleek in
al dat de muur aan de kade in zeer slechte staat verkeerde. Er hoefden destijds niet meteen maatregelen getroffen te worden, maar twee jaar later heeft de muur er toch aan moeten geloven.
De bacterie in het hout en de toegenomen verkeersdrukte in de afgelopen tientallen jaren zijn de oorzaak van de slijtage. 'De muren in de binnenstad zijn ongeveer honderd jaar oud. Gemaakt in een tijd dat de verkeersdruk er anders uitzag dan nu. Dat in combinatie met de aantasting van de fundering maakt het noodzakelijk om de kademuren de komende jaren te vervangen', zegt wethouder Boudewijn Revis.

'Twee vliegen in één klap'

Voor de nieuwe fundering is gekozen voor een nieuw type constructie. 'Door de damwand, die nodig is tijdens het werk aan de landzijde, onderdeel te maken van de nieuwe constructie sla je twee vliegen in één klap', aldus Revis. 'Je zorgt zo voor een goede kademuur.'
Bewoners van de Dunne Bierkade hebben de werkzaamheden feestelijk afgesloten. Na de bouwvak wordt begonnen met het vervangen van de kademuur aan de Zuidwal.