Onderzoek RTL naar vieze restaurants; 15 restaurants in regio in de fout

Foto ANP
Foto ANP
REGIO - Zo'n 15 restaurants in onze regio stonden tot november vorig jaar onder verscherpt toezicht van de Voedsel- en Warenautoriteit. Dat blijkt uit inspectierapporten die RTL Nieuws in handen heeft.
In het hele land gaat het om 129 bedrijven. Elk van hen ontving in twee jaar minimaal drie boetes voor slechte hygiëne of voedsel veiligheid. Wij liepen de lijst voor je door en pikten enkele bedrijven uit de regio eruit met hun reacties die ze aan RTL hebben gegeven.
In Noordwijk was bij het Japanse restaurant Hiroma alles in mei vorig jaar weer op orde, maar eerder waren er problemen met  het schoonmaken van de vloer in de keuken. Het restaurant ging enkele dagen dicht om de vloer aan te passen.
Pannenkoekenhuis De Schaapsbel in Leiden is ook enige tijd onder verscherpt toezicht gesteld. Ze hebben zelf de problemen met de muizen opgelost waarna het verscherpte toezicht werd opgeheven.
In snackbar Downtown in Leiden werden muizenkeutels gevonden en was de schoonmaak niet goed. De laatste boete van de NVWA was in maart 2016.
Bombay Palace op Scheveningen was ook niet in orde. De NVWA adviseerde de eigenaar in 2015 onder meer alle bedrijfsruimten en apparatuur grondig schoon te maken.
Er waren ook problemen met Grand-Cafe Vitesse op Scheveningen.  In 2016 was alles weer in orde. Volgens de eigenaar vond de controle plaats in 2015 net voordat een  verbouwing plaats zou vinden en verliep de communicatie tussen de koks en NVWA niet optimaal.
The old Jazz in Den Haag was volgens de NVWA niet goed schoon. De eigenaar gaf in 2016 aan dat het bedrijf te koop staat.
Chinees-Indisch-Surinaams Restaurant Pak ON in Den Haag moest in 2016 goed worden schoongemaakt en was daarna op  orde.