Instellingen

Parkeerterrein bij station Sassenheim vier maanden dicht

Impressie parkeerdek
Impressie parkeerdek © gemeente Sassenheim
SASSENHEIM - Parkeren bij station Sassenheim kan de komende vier maanden niet. Het parkeerterrein gaat vanaf dinsdag dicht vanwege de bouw van een nieuw parkeerdek. Dat moet 240 extra parkeerplekken opleveren, waardoor er straks plek is voor in totaal 520 auto's bij het treinstation.
De gemeente adviseert treinreizigers met de fiets of bus naar het station te komen. Tijdens de bouw worden extra fietsenstallingen naast het station geplaatst. Het is niet de bedoeling te parkeren op particuliere parkeerterreinen bij de DIRK supermarkt, McDonald's, Van der Valk Hotel Sassenheim of in de wijk, waarschuwt de gemeente. Om alles in goede banen te leiden, worden op gezette tijden verkeersregelaars ingezet.
Station Sassenheim ging in december 2011 open. Het aantal treinreizigers dat van dit station gebruikmaakt, is opgelopen tot ongeveer 3500 per dag. Dat levert veel parkeerdruk op. Daarom besloot de gemeente dat er een parkeerdek moest komen. Zowel de provincie Zuid-Holland als het ministerie van Infrastructuur en Milieu betaalt mee aan het parkeerdek.
Bekijk hieronder hoe het parkeerdek eruit komt te zien.