Haagse wint Kunstbende en mag naar Amsterdam Fashion week

DEN HAAG - De 16- jarige Wiepke Wolfsbergen heeft met haar zelf ontworpen collectie 'Strong Woman' de finale van de Kunstbende gewonnen. De Haagse won met het onderdeel Fashion, en mag haar collectie in 2018 showen op de Amsterdam Fashion Week.
Ook de Voorburgse buurmeisjes Charlotte Vermeulen en Bibi Roos sleepten een prijs in de wacht. Met hun act 'Slaapfeestje' wonnen ze de eerste prijs in de categorie Theater. De meiden mogen volgend jaar optreden op het Oerolfestical op Terschelling.

Kunstbende is de wedstrijd voor jong creatief talent. In totaal strijden 200 jongeren om de prijzen in de categorieën Fashion, Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater. Bekende deelnemers uit het verleden zijn onder meer Claudia de Brij, Trijntje Oosterhuis en Krezip.

'Een explosie van detaillering'

Wiepke wist de jury te overdonderen met haar collectie. 'Een explosie van detaillering', roemt de jury haar werk. 'De inspiratie van mijn collectie 'Strong Woman' is Iris Apfel. Ze is een 95-jarige fashion-icon uit Amerika. Haar stijl en kleurrijke kleding vormen het uitgangspunt voor de collectie. Iris Apfel is een sterke vrouw en dat is wat ik uitdraag,' aldus de jonge modeontwerpster. Tekst loopt door na foto.
Wiepke Wolfsbergen winnares Kunstbende 2017

Wiepke is sinds augustus bezig met het ontwerpen en maken van de kleding, ze heeft stoffen geverfd en zelfs speciaal stoffen laten printen. 'Je ziet bij mijn werk ook veel verschillende technieken terug zoals weven, broderie d'art en een Japanse techniek die ik in de kraag van een jas heb verwerkt. Alles wat je ziet, heb ik zelf gemaakt of bewerkt. Alle sieraden zijn door mij gemaakt. En de schoenen en brillen heb ik bewerkt, bijvoorbeeld door verf of door er iets op te naaien.'

Interview met Wiepke bij Mogge Michiel