Wie zou deze vrouw iets aan willen doen? Loosduinse blijkt vermoord

DEN HAAG - Een 85-jarige vrouw die vrijdag dood in haar flat werd aangetroffen is het slachtoffer van een misdrijf. Dat meldt de politie. De vrouw woonde in de Louis Davidsstraat, in het Haagse stadsdeel Loosduinen. Bewoners van de flat vragen zich af wie deze 'actieve en sociale' vrouw iets zou willen aandoen.
Aan de naambordjes is te zien dat er veel alleenstaanden wonen in de flats. Veel van hen wonen er al jaren. Het is er goed toeven zeggen buurtbewoners, 'er is eigenlijk nooit herrie', vertelt een man die aan komt fietsen.
Vrijdag is die rust even verstoord, dan is het parkeerterrein tussen de flats afgeloten met politielint. Voor de flat staan politieauto's terwijl mannen in witte pakken onderzoek doen in het huis en op het balkon.

Onderzoek gaat verder

Zondag gaat dat onderzoek verder: politiemensen sjouwen plastic kratten naar boven. Buurman Paul komt terug van het uitlaten van zijn hond. Hij kan het niet geloven dat zijn buurvrouw is omgekomen. Volgens Paul was Ans een vrolijke vrouw, 'goedlachs met veel vriendinnen'.
Andere buurtbewoners bevestigen dat. Ans zou ondanks haar hoge leeftijd, vermoedelijk ergens in de tachtig, nog altijd haar eigen boodschappen doen, lopen zonder rollator en regelmatig dingen ondernemen. 'Het was echt een vrouw die van het leven genoot', voegt Paul toe.

'Misschien wel iemand binnengelaten'

Een vrouw die haar hondjes aan het uitlaten is, vertelt dat de vrouw zo nu en dan bij haar kwam eten. Ook zaten ze samen af en toe op een bankje naast de flats.
De vrouw vertelt verder dat ze weleens waarschuwde om niet zo maar iedereen binnen te laten. Ook buurman Paul hoopt niet dat zijn buurvrouw iemand heeft binnengelaten met kwaad in de zin. Maar hij vindt het niet ondenkbaar. 'Ze is natuurlijk heel sociaal en niet achterdochtig, ze is misschien te makkelijk geweest met mensen binnenlaten, denk je achteraf.'

'Een trieste zaak'

Of dat daadwerkelijk het geval is kan de politie niet zeggen. Die doet onderzoek naar de doodsoorzaak van de vrouw. Een man met een rollator komt de flat uit. 'Het is een vervreemdende en trieste zaak' , zegt hij. Verder wil hij er weinig over kwijt en hij schuifelt rustig het park in.