Schoonmaakbedrijf Vrolijk Special Cleaning failliet

DEN HAAG - Schoonmaakbedrijf Vrolijk Special Cleaning uit Den Haag wordt maandag failliet verklaard. Het bekende schoonmaakbedrijf biedt werk aan ruim 425 medewerkers, waarvan 75 eigen werknemers en 350 uitzendkrachten. Het faillissement geldt ook voor RSB Uitzendgroep B.V. dat personeel levert aan het schoonmaakbedrijf.
Tijdens de surseanceperiode werd duidelijk dat Vrolijk Special Cleaning en RSB Uitzendgroep op langere termijn hun schulden niet konden betalen. Directie en bewindvoerders zagen geen andere weg dan de rechtbank te vragen de surseance om te zetten in een faillissement.

De curatoren proberen zo de twee bedrijven een doorstart te laten maken. Meerdere partijen zouden geïnteresseerd zijn om een rol te spelen in een doorstart. Om welke bedrijven dit gaat wordt op dit moment niet bekend gemaakt.


Gevolgen personeel

Zoals gebruikelijk bij een faillissement worden de arbeidsovereenkomsten met alle medewerkers vermoedelijk opgezegd. Gedurende de opzegtermijn van maximaal 6 weken blijven de medewerkers nog in dienst en aan het werk. Of het personeel bij een eventuele doorstart bij de bedrijven kan blijven werken is nog onduidelijk.

De directeur van het schoonmaakbedrijf en zijn vrouw werden onlangs nog opgepakt voor belastingfraude voor een bedrag van 2 miljoen euro.
Deel dit artikel: