Werkstraf voor fatale aanrijding Haagse

© ANP
DEN HAAG - De rechtbank in Rotterdam heeft de automobilist die in 2015 een Haagse van 28 jaar doodreed veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur. Ook moet hij zijn rijbewijs voor 45 dagen inleveren.
De straf valt lager uit dan
. Het OM had gevraagd om een werkstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een intrekking van zijn rijbewijs voor twee jaar.
Volgens de rechtbank was het niet bewezen dat de man onvoorzichtig had gereden. Hij reed met cruise control aan over de Maasboulevard, toen de vrouw op een zebrapad overstak. Volgens het OM zou hij voor de botsing niet of nauwelijks geremd hebben. Maar dat kon volgens de rechter niet bewezen worden.

Doorgereden na ongeluk

Na het ongeluk reed de man door en liet de vrouw gewond achter. De man meldde zich later bij de politie. Hij en zijn twee passagiers hadden wel een doffe klap gehoord, maar zijn doorgereden. Daar is de chauffeur nu ook voor veroordeeld.
De twee vrienden van de chauffeur, die ook in de auto zaten, werden ook aangeklaagd. Tegen hen werd 100 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. Zij zouden na het ongeluk geholpen hebben met het verstoppen van de auto. Maar dat kon volgens de rechter niet bewezen worden.