Instellingen

Verdachte portiekbranden Loosduinsekade Den Haag ontkent

Brand in meerdere portieken Loosduinsekade Den Haag
Brand in meerdere portieken Loosduinsekade Den Haag © Regio15
DEN HAAG - De 29-jarige verdachte van vijf portiekbranden, die april vorig jaar plaatsvonden aan de Loosduinsekade in Den Haag, zegt niks met de brandstichtingen te maken te hebben. Ook zou volgens zijn advocaat het bewijs daarvoor ontbreken. Dat bleek maandag tijdens de eerste zitting bij de Haagse rechtbank, waarbij de man zelf niet aanwezig was.
In de nacht van 16 op 17 april 2016
in vijf portieken. Onder meer een rubberen mat, een kartonnen doos en een fiets gingen in vlammen op. De bewoners van de portiekwoningen moesten korte tijd hun huis verlaten. Ook moesten zeven mensen naar het ziekenhuis omdat ze rook hadden ingeademd.
De politie startte een onderzoek naar de branden en wees de 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats als verdachte aan. De man heeft nooit in voorarrest gezeten. Volgens de advocaat was de man op de avond van de branden wel op de Loosduinsekade geweest, maar ontkent de verdachte dat hij verantwoordelijk is voor de brandstichting.

Camerabeelden

De verdachte zou op camerabeelden te zien zijn geweest bij een van de portieken, maar daarop zou niet te zien zijn geweest dat hij de brand sticht. Ook zou de telefoon van de man voor het onderzoek afgeluisterd zijn, maar daarop zou volgens de advocaat evenmin bewijs tegen haar cliënt gevonden te zijn.
De zaak wordt voorlopig niet inhoudelijk behandeld. Eerst moet een getuige die de man op de bewuste avond gezien zou hebben gehoord worden. Pas op de zitting van 13 december kan het OM met een strafeis komen.