Instellingen

Eis: 2 jaar cel voor man die buurman met mes steekt

© Regio15
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie eist 24 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, tegen een 53-jarige man uit Den Haag. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag nadat hij zijn buurman zou hebben gestoken met een mes.
De verdachte en het slachtoffer hadden op 28 december vorig jaar ruzie met elkaar in een
aan de Hoefkade. Deze ruzie ontstond binnen, maar toen de mannen naar buiten gingen en voor de deur verder gingen, escaleerde het. Volgens het slachtoffer riep de verdachte: 'Wil je dood ofzo?', waarna de verdachte de man in zijn zij stak.
De verdachte verklaart in de rechtbank dat het al langer niet botert tussen hem en zijn buurman. Zo zou het slachtoffer volgens de verdachte een kogel in zijn brievenbus hebben gestopt. Maar volgens de officier van justitie is er van een langer lopend conflict geen sprake.

Wapen

Tijdens de zitting verklaart de verdachte ook dat hij dacht dat het slachtoffer tijdens de ruzie een wapen zou trekken. Hij zou er ook daadwerkelijk één gezien hebben bij het slachtoffer. Daarom besloot hij de man te steken. Getuigen hebben hierover echter niets verklaard, geeft de officier aan.
Het slachtoffer had door de verwonding kunnen overlijden en daarom wordt de man verdacht van poging tot doodslag. Een omstander die tussen het ruziënde stel sprong, heeft uiteindelijk erger kunnen voorkomen.