Namen agenten in zaak-Mitch blijven geheim

© Facebook (bewerking: Omroep West
DEN HAAG - De namen van de twee agenten die terecht staan voor betrokkenheid bij de dood van Mitch Henriquez in de zomer van 2015 hoeven niet bekend gemaakt te worden. Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag beslist dat de veiligheid van de agenten zwaarder weegt, dan de wens van de familie om de namen te kennen.
De nabestaanden van Mitch hadden geëist dat de namen bekend zouden worden, maar
Tegen die beslissing had de familie een
Ook die
Nu heeft ook het gerechtshof in Den Haag bepaald dat het niet nodig is dat de namen bekend worden. 'Het hof hecht belang aan het feit dat de veiligheid van de betrokken politieagenten het vereist dat hun namen op dit moment niet bekend worden', schrijven zij in een persbericht. De agenten worden nog steeds bedreigd.

Agenten staan anoniem terecht

Dat de namen van de twee agenten niet bekend worden zit een eerlijke en onpartijdige strafzaak niet in de weg, volgens het hof. De twee agenten zullen in november, als DH01 en DH02, anoniem terecht staan voor betrokkenheid bij de dood van de Arubaan.
Mitch Henriquez werd op 27 juni 2015 na afloop van muziekfestival Night at the Park aangehouden. Hij overleed twee dagen later, vermoedelijk aan de gevolgen van een nekklem.