Instellingen

Overvallers avondwinkel Voorburg vertrekken met staart tussen de benen

VOORBURG - Ze waren heel wat van plan, de drie mannen die een avondwinkel in Voorburg overvallen. Met een vuurwapen en een kettingslot worden een klant en de eigenaar van de winkel bedreigd. Maar als de eigenaar roept dat hij zelf ook een wapen gaat pakken, weten ze niet hoe snel ze weg moeten komen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 juli. Meer zaken zijn
te vinden.
De overval vindt plaats op dinsdag 20 juni rond 23.00 uur bij avondwinkel De Hoop aan de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg. Een klant wil net naar buiten lopen, als de drie mannen aankomen. Ze duwen hem naar binnen en één van hen bedreigt hem met een vuurwapen dat niet van echt te onderscheiden is. Hoewel hij ook een aantal klappen krijgt, neemt de klant de situatie meteen al niet serieus.
De eigenaar komt op het tumult af. Hij ziet het vuurwapen niet meteen en denkt in eerste instantie aan een grap. Maar als hij de bivakmuts ziet, één van de mannen een kettingslot tevoorschijn haalt en de klant zegt dat de mannen hem komen beroven, heeft hij door dat het om een overval gaat. Hij roept dat hij zelf ook een wapen gaat pakken en dat is genoeg: met de staart tussen de benen gaan de drie overvallers er vandoor.

Weg op fiets

De klant gaat achter de mannen aan. Ze rennen weg richting de Spinozalaan. Eén van hen pakt onderweg een fiets waarmee hij verder vlucht. Helaas raakt hij de daders kwijt. Omdat één van hen met de fiets was, zou het kunnen dat ze uit de buurt komen.
Op camerabeelden zijn de drie mannen te zien. De man met het vuurwapen draagt een bivakmuts en een jas met een bontkraag. De andere twee zijn deels in hun gezicht te zien. Eén van hen heeft een blauwkleurig kettingslot bij zich. Ze lijken allemaal jonger dan 20 jaar. Mogelijk herkent u ze in combinatie met elkaar.

Heeft u informatie voor de politie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem