Dode in Noordzee twee dagen voor vondst voor het laatst gezien

NOORDWIJK - De overleden man die op 9 juni werd gevonden in de zee bij Noordwijk, is twee dagen eerder voor het laatst in leven gezien. De 24-jarige Everald Suensberg uit Druten was toen in Den Haag. De politie houdt er rekening mee dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen en komt graag in contact met mensen die hem voor zijn dood nog hebben gezien.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 juli. Meer zaken zijn hier te vinden.

Het slachtoffer vertrok op woensdagmiddag 7 juni uit Druten. Via Rotterdam ging hij met de trein naar Den Haag Hollands Spoor, waar hij rond 21.30 uur aankwam. Vervolgens heeft hij tram 11 naar Scheveningen genomen. De politie vermoedt dat hij om 21.53 uur is uitgestapt bij halte Willem de Zwijgerlaan.

Twee dagen later, vrijdag 9 juni rond 15.45 uur, werd zijn lichaam door kitesurfers gevonden in de Noordzee ter hoogte van de Langevelderslag bij Noordwijk. Pas na het tonen van een foto in Opsporing Verzocht kwam de politie achter zijn identiteit. Sindsdien loopt er een groot onderzoek naar de doodsoorzaak. Vrienden en bekenden hebben geen idee wat er met Everald is gebeurd en wat hij in Den Haag ging doen.

Rugtas kwijt

Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die het slachtoffer nog hebben gezien of gesproken nadat hij op Scheveningen uit de tram is gestapt. Daarnaast is de rugzak die hij bij zich had nog altijd niet terecht. Uit bewakingsbeelden van het treinstation blijkt dat hij de tas nog op zijn rug had bij aankomst in Den Haag. Mensen die weten waar de tas nu is, worden gevraagd zich te melden.

Ook wil de politie meer weten over de achtergrond van Everald Suensberg zelf. Wie was hij, waar was hij mee bezig en wat ging hij in Den Haag doen? Had hij daar bijvoorbeeld een afspraak of was er een andere reden voor de reis? Die informatie kan de recherche helpen in het onderzoek.

Heeft u informatie voor de politie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem
Deel dit artikel: