Eerste ronde eindstation voor Kiki Bertens op Wimbledon

Kiki Bertens in de eerste ronde op Wimbledon.
Kiki Bertens in de eerste ronde op Wimbledon. © ANP
WATERINGEN - Het is tennisster Kiki Bertens dinsdag niet gelukt om de eerste ronde van Wimbledon te overleven. De 25-jarige Wateringse verloor op het Grand Slam-toernooi in Engeland van de twee jaar oudere Sorana Cirstea uit Roemenië: 7-6, 7-5.
In de eerste set leek Bertens op weg om in rap tempo af te rekenen met Cirstea. Ze nam door twee breaks een 5-2 voorsprong, maar daarna ging het helemaal mis. Door een inzinking zag de Westlandse, die momenteel 24ste staat op de wereldrangslijst, de mondiale nummer 63 langszij komen.
Tekenend was dat Bertens de tiebreak beëindigde met een dubbele fout, waardoor Cirstea die met 7-4 won. De tweede set ging vervolgens lange tijd gelijkop. Breaks bleven tot de negende game uit. Toen sloeg de Roemeense toe, maar direct daarna brak Bertens terug, om bij 5-5 alsnog te bezwijken.

Vier uit vier

Het was voor Cirstea haar vierde overwinning in vier onderlinge ontmoetingen. Bertens verloor eerder in 2013 op Roland Garros, een jaar later in Washington en het afgelopen seizoen in Linz. Vorig jaar haalde Bertens op Wimbledon nog de derde ronde.
De vroege uitschakeling past in haar jaar tot nu toe. Op de Australian Open werd ze ook in de eerste ronde uitgeschakeld, en op Roland Garros kwam ze niet verder dan de tweede ronde. Ook bij de minder grote toernooien kan Bertens in 2017 nog niet overtuigen. Eind mei won ze wel het WTA-toernooi van Neurenberg, haar enige zege dit jaar tot nu toe.