Oudste wolkenkrabber Den Haag wordt omgetoverd tot appartementencomplex

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De eerste wolkenkrabber van Den Haag wordt omgetoverd tot een short stay appartementencomplex. De Toren van Oud aan de Catsheuvel moet bijvoorbeeld onderdak bieden aan oud-studenten of expats die niet lang in Den Haag verblijven. Het college van burgemeester en wethouders heeft groen licht gegeven voor de plannen.
Het initiatief moet een einde maken aan de jarenlange leegstand en verpaupering van de 65 meter hoge toren, die sinds 2010 leeg staat. Er is plek voor maximaal 38 appartementen. Daarnaast komen er ook ruimtes voor horeca, fitness, een lobby voor ontvangst en een eigen parkeergarage met twaalf plaatsen.
Wethouder Boudewijn Revis is blij met de plannen. 'Het is een fantastisch en bijzonder gebouw, een door velen geliefd herkenningspunt in de wijde omgeving. De nieuwe appartementen die hier komen zijn een uitkomst in het gebied, gezien de aanwezigheid van de vele internationale instellingen in de omgeving.'

Vierde kwartaal

De onderste verdieping van de toren wordt weggewerkt in een nieuw te maken duinlandschap. De werkzaamheden aan de toren zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar gaan beginnen. In 2019 moet alles klaar zijn. Daarna wordt begonnen met de herinrichting van de buitenruimte en de wandelpromenade.