Nabestaanden Mitch Henriquez willen agenten onder ede horen

Mitch Henriquez (archieffoto)
Mitch Henriquez (archieffoto)
DEN HAAG - De nabestaanden van Mitch Henriquez overwegen een civiele procedure te starten tegen de Staat, het OM en de politie. Ook overwegen ze hoger beroep in het tweede kort geding. Dat laat hun advocaat Richard Korver weten. Eerder dinsdag werd bekend dat de namen van de twee agenten die terecht staan voor betrokkenheid bij de dood van Henriquez in de zomer van 2015 niet bekend gemaakt hoeven te worden.
Ter voorbereiding op de civiele procedure willen de nabestaanden agenten die bij de aanhouding van Henriquez tijdens Night at the Park in 2015 betrokken waren, onder ede horen. Een verzoek hiervoor gaat Korver deze week indienen bij de Haagse rechtbank. Volgens de verklaring van de advocaat blijven de nabestaanden met alle mogelijke juridische middelen strijden omdat ze vinden dat met twee maten wordt gemeten omdat de namen van de agenten geheim blijven.
Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag besloten dat de veiligheid van de agenten zwaarder weegt, dan de wens van de familie om de namen te kennen. 'Het hof hecht belang aan het feit dat de veiligheid van de betrokken politieagenten het vereist dat hun namen op dit moment niet bekend worden', schrijven zij in een persbericht. De agenten worden nog steeds bedreigd.

Afwijzingen

De nabestaanden van Mitch hadden geëist dat de namen bekend zouden worden, maar een rechter wees dit eerder af. Tegen die beslissing had de familie een kort geding aangespannen bij de voorzieningenrechter. Ook die wees het verzoek af.