Instellingen

West Wekker: 'facelift' voor Kijkduin en woningen in Haagse wolkenkrabber

© Omroep West
DEN HAAG - Goedemorgen! Wij hebben het belangrijkste nieuws van de afgelopen avond weer voor je op een rijtje gezet. Zo is op historische grond de eerste paal geslagen voor de International School in Den Haag. Dit was tevens het startschot voor de 'facelift' van Kijkduin. Verder komen er woningen in de oudste Haagse wolkenkrabber. Dit en meer in de West Wekker!
1.

Op historische, Haagse grond is gistermiddag de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van de International School The Hague (ISH). Op de plek waar ooit de legendarische discotheek De Marathon stond, komt nu een nieuw schoolgebouw met twintig klaslokalen. De directie van de school is blij, maar ook de gemeente Den Haag. Het slaan van de eerste paal was namelijk ook het startschot voor de 'facelift' van Kijkduin.
2. Oudste wolkenkrabber Den Haag wordt omgetoverd tot appartementencomplex
De eerste wolkenkrabber van Den Haag wordt omgetoverd tot een short stay appartementencomplex. De Toren van Oud moet bijvoorbeeld onderdak bieden aan oud-studenten of expats die niet lang in Den Haag verblijven. Het college van burgemeester en wethouders heeft groen licht gegeven voor de plannen.
3. Zwaargewonde vrouw Naaldwijk blijkt noodlottig ongeval te hebben gehad
De vrouw die donderdag 15 juni zwaargewond raakte op de Zwartendijk tussen Naaldwijk en Monster blijkt na onderzoek waarschijnlijk een noodlottig ongeval te hebben gehad. Dat meldt de politie.
4. Auto's komen definitief niet terug op Garenmarkt Leiden
De VVD en GroenLinks willen van de Leidse Garenmarkt een 'groen' evenementenplein maken. Die motie is gisteravond in de gemeenteraad aangenomen. De gemeente Leiden is net gestart met de bouw van een parkeergarage op deze plek.
Weer: We krijgen vandaag te maken met zonnige perioden. Het wordt ongeveer 22 graden. Het is de opmaat naar nog warmer weer. Morgen wordt het zomers warm.
Vanavond op TV West: Gewoon zo dus
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt mensen die vanwege een beperking ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving. Het gaat om kinderen en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een chronische ziekte of niet-aangeboren hersenletsel. Ook mensen die om een andere reden ondersteuning nodig hebben, kunnen daarvoor terecht bij de stichting. In ‘Gewoon zo dus’ volgt Manuel Venderbos deze mensen die met hun eigen talenten en steun van anderen een zo goed mogelijk bestaan hebben.
In deze aflevering:
De hoofdrolspeler van deze week is Annika. Annika heeft een verstandelijke beperking en woont en werkt bij manege De Hoekse Gang. Samen met achttien collega's verzorgt Annika de paarden en doet ze het onderhoud van de stallen. Paarden betekenen echt alles voor haar. Verder neemt Manuel een kijkje op de Elsenhoeve in Lekkerkerk waar tien mensen met een beperking wonen en werken. En natuurlijk kijken we hoe het is met de lunchroom in Leiden, een week voor de opening.