Instellingen

Kinderen gered bij brand in woning

Brand in portiekwoning Hoefkade Den Haag
Brand in portiekwoning Hoefkade Den Haag © Regio15
DEN HAAG - In een portiekwoning aan de Haagse Hoefkade heeft dinsdagavond brand gewoed. Er kwam veel rook vrij. Twee kinderen die tijdens de brand in het huis aanwezig waren, zijn door de brandweer gered en in een nabijgelegen politiebureau nagekeken.
Rond 23.00 uur werd de brand ontdekt door een buurtbewoner. Die sprak een politieagent op straat aan, waarna de brandweer werd ingeschakeld. In de woning waren twee kinderen aanwezig. Zij zijn later met hun moeder herenigd en hoefden niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.
Tekst loopt door na Tweet

Hoe het vuur is ontstaan, kon de brandweer nog niet zeggen. Buurtbewoners van het ontruimde portiek zijn weer terug in hun woning. Bewoners van de woning waar de brand is ontstaan, kunnen niet terugkeren en worden elders opgevangen.
Tekst loopt door na TweetVorige maand ook al brand
Vorige maand onstond er ook brand in een portiekwoning aan de Hoefkade. Toen schaalde de brandweer op naar GRIP 1, omdat de stroom in een deel van de straat was uitgevallen. Het ging toen om 150 woningen waar korte tijd geen elektriciteit was.