Man maakt metershoge val bij nieuwbouw octrooibureau

© Regio15
RIJSWIJK - Bij het Europees Octrooibureau (EPO) in Rijswijk is woensdagochtend iemand vanaf het dak naar een een lager gelegen verdieping gevallen. Het slachtoffer is inmiddels gestabiliseerd en naar het ziekenhuis vervoerd.
Volgens een woordvoerder van aannemer J.P. van Eesteren zou het gaan om een medewerker van een staalbedrijf. De man was op het dak van het 27 verdiepingen tellende gebouw beplating aan het monteren toen hij een val van drie meter maakte.
De man zou constant bij bewustzijn zijn geweest, maar verzocht de hulpdiensten te alarmeren toen hij zich niet goed voelde. Via de lift is de man vervolgens naar beneden vervoerd en ter observatie naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem gaat is niet bekend.

Onderzoek van de arbeidsinspectie


Het is niet bekend wat er precies is gebeurd. Volgens de politie zal de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ), de voormalige Arbeidsinspectie, onderzoek naar het ongeval gaan doen. Het ongeluk was woensdagochtend nog niet bij Inspectie SZW bekend.
Op de locatie van het ongeluk, de Patentlaan in Rijswijk, wordt gewerkt aan de nieuwbouw van het octrooibureau. Dat kantoor, waarvan de contouren nu al duidelijk zichtbaar zijn vanaf de snelweg A4, moet 107 meter hoog worden en bevat veel glas.