Instellingen

Verkeerschaos tijdens avondspits door reeks ongelukken

DEN HAAG - Op de A12 bij Zoetermeer is woensdagmiddag een zwaar ongeluk gebeurd. Een vrachtwagen en een motorrijder kwamen daar in botsing. Vanwege het ongeluk is de weg een tijdlang dicht geweest tussen het Prins Clausplein in Den Haag en Zoetermeer-Centrum. Het verkeer wordt inmiddels mondjesmaat langs het ongeluk geleid. De ANWB adviseert het verkeer om te rijden via Rotterdam.
De omleidingsroute is de A4, de A13 en de A20. Vanwege het ongeluk is een traumahelikopter opgeroepen. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De vrachtwagenchauffeur is niet gewond geraakt. Dit meldt de politie.
Hoe lang de weg dicht blijft, kan de ANWB niet zeggen. 'Het gaat zeker nog wel even duren', zegt Dennis Mooij van de verkeersinformatie tegen Omroep West.

Ook problemen op de A4

Op de A4 gebeurden aan het einde van woensdagmiddag ook ongelukken. Bij Leiderdorp gebeurde een aanrijding in de richting Den Haag. De andere kant op, richting Amsterdam,  was er een ongeluk bij Leidschendam. Ook die aanrijdingen leiden tot lange files.
Ook op de N44 ter hoogte van Wassenaar-Kerkehout richting Leiden gebeurde woensdagmiddag een ongeluk.