Instellingen

Verdachten mishandeling melden zich na beelden in Team West

© archief
DEN HAAG - Drie vrouwen hebben zich woensdag bij de politie gemeld, nadat ze dinsdag waren te zien op beelden in het opsporingsprogramma Team West op TV West. Ze werden gezocht voor een mishandeling bij station Den Haag Centraal, waarbij een 18-jarige vrouw gewond raakte. Het gaat om twee vrouwen van 21 en 29 jaar uit Den Haag en om een 21-jarige Rotterdamse.
De mishandeling vond plaats op zaterdag 27 mei. Het slachtoffer was met haar vriendinnen naar het strand geweest en werd op het plein voor het station door drie vrouwen mishandeld. Haar keel werd meerdere keren dicht geknepen, ze kreeg een aantal klappen en werd hardhandig tegen een prullenbak aan geduwd. De 18-jarige vrouw raakte zelfs even buiten bewustzijn en liep lichte verwondingen op.
De aanleiding voor de mishandeling was onduidelijk. Het slachtoffer had de drie vrouwen daarvoor al gezien in een overvolle tram vanuit Scheveningen. Eén van de verdachten kreeg een woordenwisseling met haar vriendinnen. Vlak nadat ze uit de tram stapten, werd de vrouw vanuit het niets aangevallen.

Camerabeelden

De mishandeling was vastgelegd op camerabeelden, maar het Openbaar Ministerie besloot om die niet te tonen in Team West. Wel waren beelden te zien van na de mishandeling, waar de drie vrouwen heel duidelijk op stonden.
De vrouwen herkenden zichzelf en kwamen zich woensdag in de loop van de dag melden bij een politiebureau in Den Haag. Ze zitten vast voor verhoor. De camerabeelden zijn na hun aanhouding van de website van Omroep West verwijderd.