Jaaa... het is vakantie! De 12 leukste tips om te doen met je (klein-)kind

DEN HAAG - Jaaaa, het is zomervakantie! Maar hoe zorg je ervoor dat de kids niet zes weken lang boven een tablet hangen? Samen met Kidsproof hebben we ze voor je op een rij gezet: de 12 allerleukste tips om er samen met je (klein-)kids op uit te gaan in onze mooie regio!
1. Op expeditie met Naturalis, Leiden – dagelijks open van 24 juni t/m 10 september
Deze zomer als een échte onderzoeker op expeditie naar verre oorden Bij Naturalis leren en ontdekken kinderen van alles over de natuur. Ga mee naar het regenwoud, de oceaan en doe de slootjessafari. Superleuk!


2. Strandavontuur, Den Haag – 10 juli t/m 20 augustus op dinsdag en woensdag
Op dinsdag en woensdag organiseert de stichting ‘Ken je Omgeving’ op het strand van Kijkduin en Scheveningen het Zomers Strandavontuur. Spelletjes, aan de slag met schepnetjes en emmers en nog veel meer!


3. Klimmen en roetsjen, Leidschendam – in de zomervakantie dinsdag t/m zondag
Met een vlot bereik je het Klimeiland bij recreatiegebied Vlietland. Je klimt als een aap hoog door de bomen, met onderweg allerlei obstakels en kabelbanen. De laatste eindsprint is een kabelbaan van maar liefst 100 meter... woehoe!!!


4. Lol bij de boer, Leimuiden – maïsdoolhof vanaf 17 juli dagelijks open
Bij Kampeerboerderij Straat-Hof is zoveel te doen. Op 15 en 16 juli is het lachen met Circus Snor en vanaf 17 juli gaat het gave maïsdoolhof weer open. Kun jij de uitgang weer terugvinden?


5. Naar het Binnenhof, Den Haag – vrijwel dagelijks
Waar leest de Koning de troonrede voor? Hoe ziet de Ridderzaal er van binnen uit? Dit en nog veel meer ontdek je tijdens de speciale kinderrondleiding van Prodemos op het Binnenhof. In de zomervakantie bijna elke dag!


6. Spelen en eten, Leiderdorp & Valkenburgse meer- iedere zondagmiddag
Elke zondagmiddag is er entertainment voor kinderen bij Brasserie Buitenhuis (aan het Valkenburgse meer) en Brasserie Park (in Leiderdorp). Ondertussen geniet je zelf van lekkere hapjes en drankjes op deze twee toffe plekken!


7. The Summer Rockschool, Leiden – 11 t/ 13, 17 t/m 21 en 24 t/m 28 juli
The Rockschool in Leiden verandert deze zomer in The Summer Rockschool! De hele dag op een stoer instrument spelen of zingen. Met aan het eind van de dag een optreden op een écht podium, te gek!


8. Surf Stunt 2017, Monster – t/m 1 oktober op zaterdag, zondag en woensdag
Deze zomer kun je één dag of langer leren surfen bij Westbeach in Monster! Je leent een wetsuite en surfboard en krijgt les van een instructeur. Gewoon een keer (of vaker ;-) proberen!


9. Op wereldreis in 80 minuten, Leiden – 8 juli t/m 27 augustus
Met een rugzak vol opdrachten ga je op pad in de ‘Reis door de wereld in 80 minuten’ in Museum Volkenkunde! In het weekend kan dat met reisbegeleider. De reis eindigt in het Wereld Lab en er zijn leuke workshops.


10. Lekker naar de film, Den Haag – juli en augustus
Bij Filmhuis Den Haag geniet je deze zomer van leuke kinderfilms. De GVR en Mathilda van Roald Dahl, maar ook Casper en Emma, Brandweerman Sam en James and the Giant Peach!


11. Jump around! Wassenaar, 10 juli tot 5 augustus
Tijdens de zomervakantie verandert Sporthal de Schulpwei in Wassenaar in één groot indoor springparadijs! Hier kunnen je (klein-)kinderen zich even héérlijk uitleven. Ook een leuke tip als het wat minder weer is.


12. Pluk Den Haag – dinsdag t/m zondag
Bij Pluk Den Haag is het zó leuk. Spelen, fruit plukken, speuren in de heemtuin, knuffelen met de dieren... en dan lekker wat eten en drinken bij de lunchroom. Echt genieten hier!