Nieuws

Katwijkse strandpaviljoen Paal 14 beste nieuwkomer

Strandpaviljoen Paal 14
Strandpaviljoen Paal 14 © Paal 14
KATWIJK - De Katwijkse strandtent Paal 14 is verkozen tot beste nieuwkomer onder de strandpaviljoens. De prijs werd uitgereikt bij het beste paviljoen van vorig jaar: De Waterreus op Scheveningen. De verkiezing werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.

Paal 14 is een familiebedrijf van de broers Mark en Jordi Grimbergen en hun vader. Zij openden dit jaar een nieuw paviljoen dat het hele jaar open is. De strandtent staat in Katwijk bekend om zijn rieten parasols, de gezellige zomerse muziek en feestelijke lichtjes die vooral 's avonds veel sfeer brengen.

Parasols bij de strandtent
Parasols bij de strandtent © Paal 14

Het gaat volgens de organisatie van de verkiezing goed met de Nederlandse strandhoreca. Dit jaar groeide het aantal strandpaviljoens tot 322. Voor het eerst is het aantal permanente paviljoens hoger dan de seizoensgebonden ondernemingen.

Publiek mag ook beoordelen

De verkiezing wordt georganiseerd door Strand Nederland en ondersteund door Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland, NBTC Holland Marketing en horecavakblad Entree. Naast de vakjury beoordeelt ook het publiek de paviljoens.