Nu al meer moorden in de regio dan in heel 2016

DEN HAAG - In het eerste half jaar van 2017 zijn er meer mensen in de regio vermoord dan in heel 2016. In totaal kwamen de eerste zes maanden acht mensen door een misdrijf om het leven, vorig jaar waren dat er zeven. Inmiddels zijn het er vijftien. De politie onderzoekt nog drie zaken, waarbij ze rekening houden met een misdrijf.
Een overzicht:
24 januari
In een huis op de Leyweg in Den Haag wordt een zwaargewonde vrouw gevonden. Ze is mogelijk met een hard voorwerp op haar hoofd geslagen. Twee dagen later overlijdt ze. Drie mensen zijn verdacht in de zaak.
28 februari
De 55-jarige Adrie den Engelsman wordt dood gevonden in zijn huis op de Leopoldhove in Zoetermeer. Later blijkt dat hij onthoofd is. Er zijn twee verdachten opgepakt. Het zijn bekenden van het slachtoffer.
17 april
Op een parkeerterrein in de Sylvain Poonsstraat in Wateringen wordt de 39-jarige Farid uit Houten doodgeschoten in zijn auto. Hij sterft ter plekke.
25 april
Een vader en een zoon, René en René van Doorn, worden doodgeschoten op een industrieterrein op Edisonstraat in Zoetermeer. Diezelfde dag wordt een man opgepakt in Rotterdam als hij probeert de vluchtauto in brand te steken.

11 juni
De 45-jarige Judith overlijdt in een huis aan de Ingeland in Maasland, ndat ze zwaar gewond gevonden wordt onderaan de trap. Haar man wordt aangehouden. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van haar dood.
03 juli
De 85-jarige Ans wordt vermoord in haar huis in de Louis Davidsstraat in de Haagse wijk Loosduinen, wat er achter de moord zit, is nog niet duidelijk.
22 juli
Op een parkeerplaats in het Hoekpolderpark in Rijswijk wordt het lichaam van de 50-jarige Mustafa Ates uit Vlaardingen gevonden. Zijn lichaam is daar achtergelaten. De dood van Ates houdt mogelijk verband met de dood van de 41-jarige beveiliger Zeki Yumusak in Rotterdam.
13 augustus
De 60-jarige Alvin wordt dood gevonden in een parkeergarage op de Rubensstraat in Den Haag. De buurt is geschokt door de dood van de man. Zo'n twee weken later beleeft de moord een bizarre ontknoping.

24 september
Op zondagavond wordt het lichaam van de 38-jarige Tomasz Kierat gevonden in een huis op de Tomatenstraat in Leiden. De politie houdt twee verdachten aan. Omroep West onthult dat een van hen ex-tbs'er Maarten O. is.
8 november
Aan het begin van de avoond wordt de Iraanse Ahmad Mola Nissi doodgeschoten. Hij overlijdt vrijwel direct. Mola Nissi is de leider van een Arabisch-Iraanse afscheidingsbeweging. Volgens de directe kring rondom Mola Nissi zit Iran achter de moord.  
14 november
In een recreatiegebied in de buurt van Zaandam wordt het lichaam van Maria Jesus dos Santos Goncalves Santana gevonden. De 48-jarige Portugese uit Den Haag was al sinds eind augustus vermist. Haar ex-vriend zit vast als verdachte in de zaak.
30 november
In de nacht van 29 op 30 november wordt de 59-jarige Olav omgebracht in zijn huis in de Hemsterhuisstraat in Den Haag. Na zijn dood wordt de vrouw van Olav aangehouden. De twee stonden op de Haagse Markt, hun collega's reageren geschokt na de dood van hun collega.    

Nog in onderzoek

Er zijn nog drie zaken waarbij volgens de politie een misdrijf, als doodsoorzaak, niet uitgesloten kan worden. Het gaat om de dood van een man in Leiden op 26 juni in de Lopsenstraat, de man die op 26 oktober werd gevonden in het water langs de Kanaalweg in Delft en de dood van een monteur van Vidomes bij een explosie op 1 november.