Project '30 days as a Hagenees' zit erop

DEN HAAG - Het project '30 days as a Hagenees' is succesvol afgerond. Na een oproep in februari, waarop honderden mensen reageerden, en een selectieronde in maart zijn drie young professionals gekozen voor het project. Lianne, Bas en Vincent hebben ieder dertig dagen in Den Haag gezeten om de stad te ervaren. Ze hebben een maand lang een woning, baan en een hotline met acteur Achmed Akkabi gehad.
'Je ziet wel dat Den Haag steeds populairder wordt onder de
Young Professionals
, maar ze hebben nog niet echt een goed beeld van de stad.' En daarom is dit project opgezet, vertelt Lonneke Verspuij een van de organisatoren.
De PVV in de gemeenteraad stelde eerder kritische vragen over het project. Gemeenteraadslid Daniëlle de Winter noemt het project 'werkelijk te bizar voor woorden'. Zij vindt het niet project niet kunnen omdat de Hagenaar vaak jaren op een wachtlijst staat voor een betaalbare woning en de rijen bij de voedselbank steeds groter worden.

Meteen naar Den Haag

De eerste deelnemer aan 30 Days as a Hagenees - Vincent-Paolo Corputty uit Amsterdam  deed veel nieuwe contacten op in de creatieve sector en... hij is van plan om in januari 2018 in Den Haag te gaan wonen. Bas Deelman, de tweede deelnemer, is direct gebleven. Als jonge, enthousiaste ondernemer ziet hij hier volop kansen en heeft Groningen daarom per direct verruild voor de hofstad.
Lianne de Bie begon als derde aan het Haagse avontuur. Ze ging aan de slag bij Aqua for all en Waterwatch, ontmoette politici en genoot volop van zonnige terrasjes, het strand en festivals. En denkt erover om naar Den Haag te verhuizen zodra ze haar stage in Engeland heeft afgerond.