Instellingen

Noodweer maakt van kunstgrasveld DUNO bruine vlakte

Foto Anniek Enthoven/Omroep West
Foto Anniek Enthoven/Omroep West
Het kunstgrasveld van DUNO vrijdagochtend
Het kunstgrasveld van DUNO vrijdagochtend © HSV Duno
DEN HAAG - 'Ik moest er wel een beetje om lachen.' Dat zegt bestuurslid Alphons Pije van Haagse voetbalclub HSV DUNO. Hij stond vrijdagmorgen raar te kijken toen hij bij zijn club aankwam. Het pas opgeleverde hoofdveld lag er donderdag nog fantastisch bij, maar het noodweer van afgelopen nacht heeft wel iets heel bijzonders met de kunstgrasmat gedaan.
UPDATE:
'Het veld is veranderd in een groot kurkveld. Een laag van vier centimeter ligt bovenop de mat', zegt Pije. De kleine korreltjes van kurk, die normaal gesproken tussen de grassprieten liggen, zijn door de regen naar boven gekomen. En dat komt niet vaak voor.

Pije kon er vrijdagochtend om lachen, maar maakt zich toch wel een klein beetje zorgen. Zeker omdat het veld vorige week is opgeleverd. 'Ik ben bij Quick geweest en daar is helemaal niets aan de hand. Het gaat wel weer goed komen.'


De oorzaak van het bovendrijven van het kurk komt volgens de gemeente doordat de korreltjes bij een nieuw veld nog niet goed gehecht zijn aan het gras. Daardoor gaan ze bij extreme regenval drijven. Als het water is weggezakt, gaat de gemeente de deeltjes weer over het veld verspreiden. Het bovendrijven heeft geen schade tot gevolg gehad.
© HSV Duno

© HSV Duno

© HSV Duno

Foto's: HSV DUNO