Gemeente Alphen verwacht geen verkeerschaos door wegafsluiting

DEN HAAG - De gemeente Alphen aan den Rijn denkt dat de verkeersdrukte door het afsluiten van de Prins Bernhardlaan in het centrum mee zal vallen. De komende maand gaat de belangrijke doorgangsweg door de stad voor een deel dicht. 'We kiezen er heel bewust voor om de afsluiting in de zomervakantie te doen', zegt wethouder Tseard Hoekstra.
Een groot gedeelte van de Prins Bernhardlaan is slecht onderhouden, en daarom wordt het wegdek nu vernieuwd. De gemeente begint maandag met de werkzaamheden en de renovatie zal meer dan een miljoen euro gaan kosten. Bestuurders worden omgeleid via de Prinses Irenelaan en de Prinses Beatrixlaan. 'Wij verwachten niet dat dit tot grote problemen gaat leiden', zegt Hoekstra.

Alphen aan den Rijn is met het openbaar vervoer de komende tijd ook niet goed bereikbaar. Omdat er nieuwe treinstations in Boskoop en Waddinxveen worden gebouwd, zullen de treinen op de lijn naar Gouda 23 dagen niet rijden. Volgens Coen van Kranenburg van ProRail kan dat echt niet anders: 'Het gaat om een maatregel die je niet even tussendoor kan doen. Je kunt geen treinen laten rijden als bijvoorbeeld de ballast onder het spoor moet worden vervangen.'
Deel dit artikel: