Instellingen

Woningen en horeca moeten voormalig Ministerie van Infrastructuur tot leven laten komen

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu. | Foto ANP/Lex van Lieshout
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu. | Foto ANP/Lex van Lieshout
DEN HAAG - Appartementen, een ondergrondse garage, horeca, ontspanning. Het huidige huidige Ministerie van Infrastructuur en Milieu aan de Plesmanweg in Den Haag ondergaat binnenkort een enorme metamorfose.
Het gebouw komt leeg te staan omdat het Rijk bezig is met een enorme operatie waarbij het aantal gebouwen wordt teruggebracht. De medewerkers van het departement verhuizen op dit moment naar het onlangs compleet gerenoveerde Rijksgebouw naast het Centraal Station in Den Haag, het oude ministerie van Vrom.
Het pand aan de Plesmanweg is door het Rijk verkocht aan Impact Vastgoed. Die gaat het omvormen tot een 'een multifunctioneel wooncomplex'. Hierin is ruimte voor 225 appartementen, een ondergrondse parkeergarage met 350 plekken, horeca, kantoor, ontspanning en cultuur.

Groen

Volgens de gemeente Den Haag gaat het gebouw hierdoor 'tot leven komen en een eigen buurtje vormen'. Ook zou het goed passen in de buurt omdat groen, water en de bestaande stadskwekerij meer ruimte krijgen.
Wethouder Boudewijn Revis ( VVD) laat in een verklaring weten dat hij het belangrijk vindt dat het complex eindelijk wordt’ verbonden met het mooie groene achterland’ en dat het toegankelijker en aantrekkelijker wordt voor mensen uit de buurt.