A4 grootser aangepakt om flessenhals bij Leiden op te lossen

DEN HAAG - Om de fileproblemen op de A4 bij Leiden op te lossen, moet een veel groter stuk van de snelweg worden verbreed dan eerst gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van Rijkswaterstaat dat verkeersminister Melanie Schultz vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
De minister had al 50 miljoen euro gereserveerd om bij Leiden over een traject van ongeveer 1 kilometer een extra rijbaan aan te leggen. Maar uit het onderzoek blijkt dat dit alleen maar het flessenhalsprobleem zou verplaatsen.

De oplossing is, volgens Rijkswaterstaat, om het hele traject tussen Burgerveen en Leidschendam aan te pakken. Dat betekent dat over zo'n 30 kilometer een extra rijbaan wordt aangelegd in beide rijrichtingen. Schultz heeft opdracht gegeven dit voorstel verder te verkennen. Het is nog niet duidelijk hoeveel de hele operatie zou gaan kosten.

Snelheid

De minister heeft ook laten uitzoeken of verlaging van de maximumsnelheid zou helpen. Maar dat zou volgens Rijkswaterstaat juist leiden tot verslechtering van de doorstroming.

LEES OOK: Dagelijks ongelukken bij beruchte flessenhals A4: 'In een keer staat het stil'
Meer over dit onderwerp:
A4 LEIDEN FLESSENHALS MELANIE SCHULTZ VAN HAEGEN
Deel dit artikel: