Brandweer lakt nagels voor Tijn; 'We steunen hem nog steeds nu hij de hemel kleurt'

Brandweer lakt voor Tijn
Brandweer lakt voor Tijn © Facebook: Ralph Wagemakers
GOUDA - Met gelakte nagels poseren brandweermannen en één brandweervrouw uit Gouda ten bate van de actie 'Lak door Tijn'. Op Facebook schrijven ze: 'Laten we Tijn zien dat wij hem nog steeds steunen nu hij de hemel kleurt.' De brandweermensen hebben met de gelakte nagels geld gedoneerd en dagen andere brandweerposten uit om ook mee te doen.
'Het is nooit te laat om te helpen, ik was vanmorgen in de kazerne koffie aan het drinken en zag overal op Facebook berichtjes naar aanleiding van het overlijden van Tijn', legt initiatiefnemer en brandweerman Ralph Wagemakers uit. Het raakte hem zo dat hij samen met het team besloot in actie te komen. Ze hebben al 100 euro gedoneerd. 'De nagellak zelf is helaas uitverkocht, maar we
, zegt Wagemakers vastberaden.
Op de oproep wordt door andere kazernes positief gereageerd. Brandweerlieden uit Moordrecht, Lekkerkerk en Waddinxveen gaan waarschijnlijk ook hun nagels lakken en doneren. Brandweerman Ralph Wagemakers vertelt over de actie in het radioprogamma Mogge Michiel.
Tijn overleed vrijdag op 6-jarige leeftijd aan hersenstamkanker. Het jongetje werd bekend door zijn nagellakactie waarmee hij geld ophaalde voor het Glazen Huis. Dit voorjaar kwamen Youp van 't Hek en Wendy van Dijk met een vervolg op Tijns actie. Ze verkochten potjes nagellak, in kleuren die Tijn had uitgekozen. Met het geld kan een apparaat gekocht worden dat helpt ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker te behandelen. Met deze 'robot' komen de medicijnen beter op de juiste plek.