Instellingen

Harmoniekapel Delft wil leukste orkest van Nederland worden. Dus stem!

Harmoniekapel Delft wil leukste orkest van Nederland worden. Dus stem!
Harmoniekapel Delft wil leukste orkest van Nederland worden. Dus stem!
DELFT - UPDATE: SuperDebby kreeg een mail van Thijs dat ze helaas niet tot Leukste Orkest van Nederland zijn vekozen. Wel zijn ze (op Friesland na) het leukste harmonie-orkest van Nederland
Wat is de leukste harmonie, fanfare of brassband van Nederland? Het programma De Klassieken van Radio 4 heeft de Koninklijke Harmoniekapel Delft (KHD) genomineerd. Ze schakelde SuperDebby in om zoveel mogelijk stemmen te winnen. En dan helpen we graag!
Samen met vier andere orkesten strijdt de Koninklijke Harmoniekapel Delft om de titel ‘leukste orkest van Nederland’. Winnen kan het Delftse orkest door de meeste stemmen te verzamelen via de website van Radio 4. De concurrentie komt uit Zwolle, Leeuwarden, Venlo en Stellendam. 'Maar wij willen de felbegeerde titel heel graag winnen', zegt Thijs Perenboom, hornist en enthousiast lid van de kapel.
Met onderstaande tekst is de KHD genomineerd als leukste orkest van Nederland:Eén vereniging. Twee harmonieorkesten. 118 muzikale leden. Een paar niet-zo-muzikale leden, maar die spelen ook lekker mee. 134 jaar jong. 8 verschillende dirigenten in die tijd. 12 binnen- en buitenlandse concertreizen. 9+ bruiloften tussen muzikanten. Nog meer muzikale baby’s. 1000 bezoekers tijdens ons grootste spektakelconcert ooit: Queen Symphony Delft. 7885 kilometer tussen Delft en Beijing tijdens onze concertreis naar China. Ontelbare printjes bladmuziek, biertjes na de repetities en geblazen noten. En vooral: kippenvel tijdens de muziek, onbeschrijfelijk veel lol en vrienden voor het leven.
In een fimlpje laten ze zien waarom de KHD de leukste is. Stemmen op de KHD? Dat kan online via deze link.