Beroemd Indisch restaurant Garoeda mag weer open: 'Kom zelf in de keuken kijken'

DEN HAAG - Vreugde bij de eigenaar van het Indische restaurant Garoeda in Den Haag. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de hygiëne in de keuken als goed beoordeeld en niets staat het restaurant in de weg om donderdag weer de deuren te openen. 'Iedereen die nog twijfelt, mag bij mij in de keuken komen kijken', zegt de eigenaar opgelucht.
Het befaamde restaurant aan de Kneuterdijk werd vorige week op last van de NVWA gesloten, omdat de hygiëne in de keuken te wensen over liet. Volgens het rapport van de autoriteit was een bakje nasi koening de oorzaak ervan. Dit product was niet op een goede manier afgekoeld, waardoor bacteriën zich konden ontwikkelen.
De NVWA kondigde toen al aan dat Garoeda een herinspectie kon aanvragen. Dat werd gedaan, waarna het restaurant donderdag haar deuren weer mag openen. Tekst loopt door na foto.
Garoeda personeel
Garoeda personeel © Omroep West

Begrip in Den Haag
Het restaurant is een begrip in Den Haag en bestaat al sinds 1949. Garoeda kwam twee weken geleden nog volop in het nieuws omdat het decor was voor de formatiegesprekken. D66-leider Alexander Pechtold en ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers probeerden daar onder het genot van een rijsttafel hun meningsverschillen bij te leggen.
Naar aanleiding van de berichtgeving over het sluiten van het restaurant twitterde de D66-voorman over het gebruik van norit.