Instellingen

Leegstaand huis blijkt illegaal gokhol, duizenden euro's in beslag genomen

In het huis werd illegaal gegokt.
In het huis werd illegaal gegokt. © politie
DEN HAAG - In een huis aan de Ter Heijdestraat in Den Haag heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag 7.000 euro in beslag genomen. In het huis werd illegaal gegokt.
Het huis werd volgens de gemeentelijke basisadministratie niet bewoond, maar het viel mensen op dat toch veel mensen het huis bezochten. Het gerucht ging dat er illegaal gegokt werd. Daarop besloot de Haagse Pandbrigade, samen met de politie, de woning te controleren.
'Binnen bleek het pand niet te zijn ingericht om te kunnen wonen. Wel stonden in twee aparte ruimten goktafels met daaromheen een hoeveelheid stoelen', vertelt een wijkagent. 'Aan één van de twee goktafels zagen wij een groep mensen zitten die bezig waren met een kaartspel. Er lagen speelkaarten en stapels fiches op tafel.'

Witwassen

De tien aanwezigen zijn gecontroleerd en er is ruim 7.000 euro in beslag genomen.
De politie onderzoekt de herkomst van het in beslag genomen geld en of er sprake is van witwassen. Eén bezoeker werd aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. De eigenaar moet het pand nu op orde brengen en mag het van de gemeente alleen gebruiken waarvoor het bedoeld is, als woning.