Instellingen

Amber (14) vraagt Top-10 voor haar zieke oom Tim te draaien en zoekt donateurs voor zwemevent

Amber (14) vraagt Top-10 van zieke oom Tim te draaien
Amber (14) vraagt Top-10 van zieke oom Tim te draaien
ZOETERMEER - UPDATE: De hele Top 10 van Tim is gedraaid op Radio West op maandag 17 juli. Tim, Amber en de rest van de familie hebben er enorm van genoten en wij natuurlijk ook@
'Mijn oom Tim uit Oud-Beijerland heeft helaas te horen gekregen dat hij ALS heeft. Ik vind dit heel erg. Hij is in twee jaar al veel veranderd', schrijft de 14-jarige Amber Bremmer uit Zoetermeer aan SuperDebby. Ze vraagt ons de favoriete muziek van haar oom te draaien. En zoekt donateurs voor haar zwemevent in de Amsterdamse grachten.
Het is een emotionele en dappere oproep van Amber. Haar oom is ersntig ziek. 'Hij kan niet goed slikken, drinken, ademhalen, eten, sporten en lopen. Ook zijn baan en alle andere simpele dingen moest hij opgeven. Maar zijn humor en liefde voor muziek is hij gelukkig niet kwijt. Ik wil heel graag deze verschrikkelijke ziekte op een andere wijze publiciteit geven', mailt ze ons.
'Tim is een ontzettend muziekliefhebber. Nu heeft hij zijn Top-10 samengesteld. De allerbeste nummers van Tim op een lijst. Wij noemen het de Top 10 van Tim. Kunt u ons helpen om deze Top-10 uit te zenden? Of kunt u ons helpen een zender te vinden die ons hiermee kan helpen?', vraagt Amber SuperDebby.
SuperDebby vindt dit een superwens! We gaan kijken wat we kunnen doen om Tim's Top-10 te draaien. We gaan in de uitzending natuurlijk even bellen met onze muzieksamensteller Bart om te vragen wat er mogelijk is.

Tim's Top-10:

1. Air - All I Need
2. Eddie Vedder - Long Nights
3. Pearl Jam – Black
4. Radiohead - Street Spirit
5. Elbow - One Day Like This
6. Tori Amos - Winter
7. Crowded House - Private Universe
8. Zaz - Eblouie Par La Nuit
9. Editors - Smokers Outside Hospital Doors
10. Half Moon Run - Full Circle

Zwemmen voor ALS

Amber heeft nog een missie voor dit jaar. Ze gaat op 3 september meedoen aan de Amsterdam City Swim voor ALS. 'Ik zal in de grachten niet alleen voor mijn oom Tim maar voor alle ALS patiënten zwemmen. Maar daar heb ik ook donateurs voor nodig. Helpen jullie mij om ALS de wereld uit te zwemmen?', vraagt Amber.
Elke euro telt! Kijk hier voor meer informatie over haar deelname.