Remond P. krijgt DNA-materiaal om onschuld in moordzaak te bewijzen

DEN HAAG - Remond P. heeft recht op het DNA-bewijsmateriaal uit zijn strafzaak. P. is veroordeeld voor de moord op Victor 't Hooft in 2007, maar zegt onschuldig te zijn. Hij eiste in een kort geding het dna-materiaal op dat tien jaar geleden door het Openbaar Ministerie is veiliggesteld.
Het OM weigert het dna-materiaal af te geven. P. zegt het materiaal nodig te hebben om mogelijke alternatieve scenario's aan te tonen en zo
. De rechter heeft P. nu in het gelijk gesteld: 'Hernieuwd onderzoek zou kunnen leiden tot nieuwe inzichten over de strafzaak.'
De rechter vindt de verklaring van een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) van belang. Die zei in de rechtszaal dat het voorgestelde DNA-onderzoek zinvol is en ook zou zijn uitgevoerd als de nieuwe technieken toentertijd beschikbaar waren geweest.

Victor 't Hooft

P. had ook gevraagd om ander materiaal dat voor zijn veroordeling als bewijs is gebruikt, bijvoorbeeld de jas van het slachtoffer. De rechter heeft dat verzoek afgewezen.  
Remond P. is veroordeeld tot 15 jaar cel voor de moord op vastgoedhandelaar Victor 't Hooft. Die werd in 2007 door twee gemaskerde mannen voor zijn eigen huis doodgeschoten. DNA van Remond P. werd gevonden op de jas van het slachtoffer. P. heeft de moord altijd ontkend.