Instellingen

Schrijver Wouter zoekt een tekenaar of kunstenaar voor zijn strip Leidse Kareltje

Schrijver Wouter zoekt een tekenaar of kunstenaar voor zijn strip Leidse Kareltje
Schrijver Wouter zoekt een tekenaar of kunstenaar voor zijn strip Leidse Kareltje
LEIDEN - UPDATE: Tijdens de uitzending op 14 juli kreeg Wouter een reactie van een geïnteresseerde tekenaar. Ze spraken samen af en het klikte! ... (naam tekenaar) is al bezig met het tekenen van Leidse Kareltje en kunnen we die hopelijk snel met jullie delen. Wouter kan eindelijk aan een stripboek beginnen!
'Al een aantal jaren schrijf ik verhaaltjes over Leidse Kareltje op Facebook in fonetisch Leids', vertelt Wouter van der Loo in zijn e-mail naar SuperDebby. De schrijver heeft grootste plannen met Leidse Kareltje. Hij wil het groter aanpakken dan Facebook.
Het begon allemaal bij een basketbalwedstrijd van ZZ Leiden waar Wouter werd aangesproken als Kareltje. Het creatieve brein van Wouter begon meteen te werken en zo ontstond het typetje Leidse Kareltje. Op zijn Facebookpagina 'Leidse Kareltje' houdt hij mensen op de hoogte met zijn fonetisch Leidse verhalen. Zo gaan de korte verhaaltjes over 3 oktober, een basketbalwedstrijd van ZZ Leiden en zijn grote vriend Haagse Harry.
Maar Wouter wil meer dan alleen zijn Facebookpagina. Wouter wil graag strips uitbrengen a la Haagse Harry van Marnix Rueb. Hij is daarom op zoek naar een jonge talentvolle tekenaar of kunstenaar die het typetje Leidse Kareltje kleur kan geven. Wouter wil graag samenwerken met iemand die kan tekenen in de stijl van Haagse Harry en ook feeling heeft met de stad Leiden.
Dus: Leidse Kareltje zoek un Stwriptséékuhnaawr...waawr zih je dan jûh? Is tuwr iemants tie un potsloots vas kèh houwûh vuwr de Leidse Kareltje strip? Ja? Tééwring wah goets!', schrijft Wouter.
Ben jij dat? Graag! Geef je op. Je kunt je aanmelden via superdebby@omroepwest.nl. Als Wouter interesse heeft zal hij contact met je opnemen.