Instellingen

Snorfiets steeds populairder in Zuid-Holland

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - De snorfiets groeit snel in populariteit. Dit jaar werden in Zuid-Holland ten opzichte van de eerste zes maanden van 2016 liefst 17,8 procent meer snorfietsen verkocht. Er rijden in heel Nederland inmiddels bijna 700.000 van deze voertuigen rond waarop je zonder helm maximaal 25 kilometer per uur mag rijden, zo blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC.
In de Randstad-provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland werden tot en met juni 14.427 nieuwe snorfietsen verkocht, dat is 53,5 procent van het totale aantal in Nederland. In Utrecht nam de verkoop ten opzichte van de eerste zes maanden van 2016 toe met 8,8 procent, in Noord-Holland met 15,6 procent.
Volgens BOVAG-voorzitter Bertho Eckhardt is er een duidelijke verklaring voor de populariteit van de snorfiets: 'Grote steden en toegangswegen slibben dicht, terwijl parkeerruimte in stadscentra steeds schaarser wordt. Logisch dus dat veel weggebruikers op zoek gaan naar een alternatief waarmee ze deze problematiek kunnen omzeilen.'