Instellingen

Huishoudelijke hulp Sjaan (81) zoekt familie Van der Zande waar zij vroeger werkte

Huishoudelijke hulp Sjaan (81) zoekt familie Van der Zande waar zij vroeger werkte
Huishoudelijke hulp Sjaan (81) zoekt familie Van der Zande waar zij vroeger werkte
DEN HAAG - UPDATE: We kregen ontzettend veel reacties binnen. Het bleek om de familie van der Zande te gaan en niet om de familie van der Zanden. SuperDebby werd gebeld door een nicht van de familie die contact op heeft genomen met de kinderen van de familie. Uiteindelijk hebben we tijdens de uitzending Sjaan kunnen verrassen met een telefoontje van Ineke, een van de kinderen. Ineke en haar broers en zussen konden Sjaan nog goed herinneren. Ze gaan binnenkort een keer met zijn alle afspreken om herinneringen op te halen. Deze missie is dus zeker geslaagd!
Zestig jaar geleden werkte Sjaan in Wateringen bij de familie Van der Zande waar zij op vrijdag over de vloer kwam. Ze werkte als huishoudelijke hulp in het gezin met negen kinderen. Ze heeft daar ongeveer drie jaar gewerkt tot de oudste, Riet, mee kon helpen in het huishouden.
Sjaan weet nog goed dat de vader Rein van der Zande heette en de moeder van de kinderen Nel Beekman. Het is een lange tijd geleden, maar Sjaan kan zich een paar namen nog herinneren. 'Het gezin bestond uit drie meisjes en zes jongens die Riet, Hein, Jantje, Ineke, Alie, Nelly en ook Piet heette. Piet is helaas op vroege leeftijd overleden', vertelt Sjaan.
Sjaan vraagt zich steeds vaker af hoe het nou eigenlijk met de familie gaat en wat er van hun geworden is. Ook is ze benieuwd of de kinderen haar nog herinneren.
Ken jij de kinderen van familie Van der Zanden die in Wateringen hebben gewoond op de Kwak? Ken jij een van de bovenstaande namen of herken je de naam Sjaan Helderman (meisjesnaam)? Neem dan contact met ons op via de mail superdebby@omroepwest.nl of bel naar 070 307 88 88